top of page

Wat is en doet een babyconsulent eigenlijk?

Een babyconsulent is  een gespecialiseerde kinderverpleegkundige met specifieke kennis en ruime ervaring in de ouder- en kindzorg.  Naast medische en vakdeskundigheid kennis, is een babyconsulent  opgeleid in het coachen en in het begeleiden van ouders op verschillende gebieden. Een babyconsulent richt zich voornamelijk op:

Ontwikkeling en Hechting

Groei
Angst/stress
Basisvertrouwen

Lichaamstaal

Herkennen en anticiperen op lichaamstaal

Bijvoorbeeld: Laten huilen of niet?

Dunstan babytaal gecertificeerd

Slaapadviezen

Slaapsignalen
Slaappatronen (in- en doorslapen)
Inbakeren

Voorspelbaarheid en
Prikkelreductie

Vinden van een ritme

Voedingsadviezen

Borst- en flesvoeding

Hongersignalen

Darmkrampjes

Reflux/Spugen

Natuurlijk ouderschap/
Complementaire zorg

Dragen

Veilige co-sleeping

Babymassage

Middelen tegen darmkrampjes en spruw

Babyconsulent: Lijst
Moniek foto website 3.jpg

Wat kan ik je nog meer bieden?

◦ Persoonlijke aandacht en tijd

◦ Begeleiding aan huis, in jullie eigen omgeving

◦ Samenwerking met andere professionals

◦ Jullie als gezin weer terugzetten in je kracht

Babyconsulent: Toegankelijkheidsbeleid

Meer over mij

Mijn naam is Moniek van Kuppeveld (29 jaar) en ik woon in Nijmegen.  Met een luisterend oor, een open, vriendelijke en rustige uitstraling help ik je verder!


Opleidings- en werkervaring

2015 HBO-Verpleegkundige

2017 Specialisatie kinderverpleegkundige  

2020 Vervolgopleiding Babyconsulent 

De kindergeneeskunde is voor mij een bewuste keuze, omdat het een diverse doelgroep is van de aller kleinste in een couveuse tot jongeren van achttien jaar in verschillende specialismes. Dat maakt het voor mij uitdagend!

Intussen heb ik ruime en jarenlange ervaring binnen de kindergeneeskunde. De eerste vijf jaar heb ik binnen de couveuse- en kinderafdeling gewerkt van ziekenhuis Bernhoven in Uden. Daar heb ik ook voedselprovocatietesten uitgevoerd waardoor ik kennis heb van voedselallergieën en dus ook in het herkennen van bijvoorbeeld een koemelkallergie.

In 2020 heb ik de overstap gemaakt naar het Radboudumc in Nijmegen. Daar werk ik binnen de Medium-Care afdeling van het Amalia kinderziekenhuis. De kinderen die hier zijn opgenomen hebben een midden- tot hoog complexe en/of acute zorgvraag.


Waarom babyconsulent?

In mijn functie als kinderverpleegkundige en in mijn omgeving merkte ik dat ouders en hun baby thuis soms veel vragen en problemen hebben, waarvoor ze soms zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis. Een andere reden is dat soms juist wat extra begeleiding nodig is na een lange ziekenhuis opname. Om deze ouders te kunnen begeleiden heb ik de opleiding tot babyconsulent behaald. Deze kennis en met mijn ervaring binnen de kindergeneeskunde ben ik bevoegd en bekwaam om vele vragen en problemen met betrekking tot huilen, slapen, voeden en lichaamstaal in de leeftijd van nul tot twaalf maanden intensief te begeleiden.

Naast mijn praktijk babyconsulent werk ik nog altijd binnen het Amalia kinderziekenhuis.

Babyconsulent: Over mij
bottom of page